Bir İtalyan kurabiyesi olan Biscotti, ilk olarak Toskana bölgesinde bulunan Prato şehrinde yapılmaya başlanmış. Gelenek olarak Vin Santo şarabına bandırılarak tüketilen bu lezzetli kurabiye, günümüzde hem sade olarak hem de çay veya kahveye batırılarak afiyetle tüketilmekte. Bandırarak yemek dediğimizde aklımıza ilk gelen pötibörlere alternatif arıyorsan, okumaya devam et!
Biscotti, iki kere fırına verilerek pişirilen bir kurabiye tarifi. Zaten kelimenin tam anlamı da bunu ifade ediyor: “bis” (iki) & “cotti” (pişirilmiş). İki kere pişirilme aşamaları kulağa uzun ve uğraştırıcı bir tarifmiş gibi geliyor olabilir, ancak aslında çok kolay. Yalnızca, fırından bir aşamada çıkarıp, dilimleyip, tekrar fırına vermek gerekiyor, hepsi bu.
Kurabiye tarifi denince akla yumuşak, ağızda dağılan lezzetler geliyor olabilir. Ancak Biscotti, kıtır kıtır ve hafif bir kurabiyedir aslında. Diğer klasik kurabiyeleri de çok seviyoruz, yanlış anlaşılmasın! Ancak bu tarif, kahvenin yanına çok yakışacak türden hafif bir atıştırmalık.
Peki bizim tarifimizin farkı nedir? Tabii ki, öncelikle rafine şekersiz bir tarif oluşu. Sadece 2 kaşık balla tatlandırdığımız bu Biscotti bisküvilerdeki lezzetli bal aromasına ek olarak, asıl lezzeti sağlıklı çiğ bademler ve Medjoul hurmaları veriyor.
Ama bitmedi! Başka bir gizli malzememiz var. Seni İtalya’daki Akdeniz portakal bahçelerinde hissettirecek olan lezzetli ve aromatik portakal kabuğu. Portakalın en aromalı kısmı olan kabuk kısmını biraz rendelediğinizde ortaya çıkan o aromadan asla mahrum kalma, mutlaka dene!
Malzemeler
Tarif
Çiğ bademli ve hurmalı Biscottilerin hazır! Tarifi denersen sosyal medyada #FropieTarif ile bizi etiketlemeyi unutma!