Filtre Kahve Nedir?
Ah kahve, hepimizin gözbebeği. İster işe giderken bir seyahat kupasını kucağınıza alın, ister online dersinizden sonra filtre kahvenizle dışarı fırlayın, onsuz bir gün hayal etmek zor. Kahve sizi canlandırıyor ve dumanı tüten bir fincan kahveyi yudumlarken inanılmaz derecede rahatlıyorsanız doğru yoldasınız demektir.
Filtre kahve, öğütülmüş kahvenin içinden geçen sıcak su ile yapılır. Sıcak su sadece yerçekimi basıncı altında filtrelenir. Su öğütülmüş kahve ile temas ettiğinde kahvenin tatları, rengi ve aroması suda çözülür.
Kahve filtre ile demlendiğinde sizin için daha sağlıklı bir içeceğe dönüşebilir. İşte filtre kahvenin sağlığınızı olumlu yönde etkilemesinin başlıca yolları;
1.Daha uzun yaşayabilirsiniz
Son araştırmalar, kahve içenlerin kadınlarda önde gelen bazı kronik hastalıklara yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu buldu. (Felç, kalp hastalığı, diyabet ve böbrek hastalığı.)
2.Vücudunuz glikozu (veya şekeri) daha iyi işleyebilir.
Araştırmalara göre daha fazla filtre kahve içen insanların tip 2 diyabete yakalanma olasılığının daha düşüktür.
3.Kalp yetmezliği geliştirme olasılığınız daha düşüktür.
Günde bir ila iki fincan filtre kahve içmek, zayıflamış bir kalbin vücuda yeterince kan pompalamakta güçlük çektiğinde kalp yetmezliğini önlemeye yardımcı olabilir.
4.Parkinson hastalığına yakalanma olasılığınız daha düşüktür.
Kahve yalnızca Parkinson hastalığına yakalanma olasılığının düşük olmasıyla bağlantılı değildir, aynı zamanda bu durumdaki kişilerin hareketlerini daha iyi kontrol etmelerine yardımcı olabilir.
5. Karaciğeriniz size teşekkür edecek
Filtre kahvenin karaciğeriniz üzerinde koruyucu bir etkisi var gibi görünüyor. Araştırmalar, filtre kahve içenlerin, kahve içmeyenlere göre sağlıklı bir aralıkta karaciğer enzim seviyelerine sahip olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.
6.DNA'nız daha güçlü olacak
Filtre kahve doğal olarak oluşan ancak hücreleriniz tarafından onarılmazsa kansere veya tümörlere yol açabilen DNA zincirlerindeki kırılmayı azaltır.
7.Kolon kanseri olma ihtimaliniz çok azalacak
23 kadından biri kolon kanserine yakalanıyor. Ancak araştırmacılar, kafeinsiz veya düzenli kahve içenlerin kolorektal kansere yakalanma olasılığının yüzde 26 daha az olduğunu buldu
8.Alzheimer hastalığına yakalanma riskinizi azaltabilirsiniz
Alzheimer hastalığı ile yaşayan insanların neredeyse üçte ikisi kadındır. Ancak iki fincan kahvedeki kafein, durumun gelişmesine karşı önemli bir koruma sağlayabilir. Aslında araştırmacılar, günde iki ila üç fincan kahve içen 65 yaş ve üstü kişilerin genel olarak bunama geliştirme olasılığının daha düşük olduğunu bulmuşlardır.
9.Felç geçirme olasılığınız çok düşük
Günde en az bir fincan filtre kahve içmek, dördüncü önde gelen ölüm nedeni olan felç riskinin azalmasını sağlar.
Bunu Bilmekte Fayda Var
Hamileyseniz veya emziriyorsanız kurallar farklıdır. Diyetinize kahve eklemeden önce doğum uzmanınıza danışın. Kahve sizi sinirlendiriyorsa, aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Kafein toleransı herkes için farklıdır. Günde bir fincan kahve, hatta kafeinsiz içerek potansiyel sağlık faydalarından bazılarını yine de elde edebilirsiniz. Ayrıca, kahvenize eklediğiniz şeyin, içeceğin gerçekten ne kadar sağlıklı olduğu konusunda bir fark yaratabileceğini unutmayın. Krema ve şekere yüklenmek yerine, iki yemek kaşığı süt, süt ikamesi veya yarım buçuk eklemeyi ve doğal olarak tatlı baharatlar ve tatlandırıcılar kullanmayı deneyin.
Ekstra lezzet için aşağıdakilerden bir ¼ çay kaşığı karıştırmayı deneyin;
Evde Filtre Kahve Nasıl Hazırlanır?
Filtre kahvenin anatomisi basittir: iyi bir kahve, su ve filtre. Bu yazıda size nasıl hazırlanacağını anlatacağız.
Filtre kahve hazırlamak için, kullandığınız kahve ve su ne olursa olsun, farklı nüanslara sahip içeceklerle sonuçlanan farklı yöntemler vardır. Filtre kahve bir yöntemdir. Öğütülmüş kahvenin biriktiği filtre elemanı ekleme imkanı olan bir tür kahve makinesi ile yapılır. Daha sonra infüzyonu elde etmek için üstüne sıcak su dökülür. Yani diğer kahve türlerinden farkı, suyun basınçla değil, yerçekimiyle kahvenin içinden akmasıdır.
Filtre Kahve Özellikleri
Filtre kahve temiz, berrak ve tutarlıdır. Daha pürüzsüz, daha az asidiktir ve kahvenin tatlarını daha iyi vurgulayarak tüketicilerin demlemenin tüm aromalarını takdir etmesini sağlar.
Filtre kahve yapmak için damlatıcı, filtre kağıdı ve bir fincana ihtiyacınız var. Filtre seçimi çok önemlidir çünkü tasarımı kahvenin ekstraksiyonunu değiştirebilir.
Metal, seramik, kumaş ve kağıt olmak üzere farklı filtre türleri vardır. Kağıt filtreler dünya çapında en iyi bilinen ve kullanılan filtrelerdir. Pratik ve kullanımı kolaydır.
Hazırlık ve temizlik için daha az zaman gerekir. Ayrıca kağıt üzerinde süzülen kahve, kahve yağlarını daha fazla tutar bu nedenle diğer filtrelere göre daha pürüzsüz bir infüzyon elde edilir.
Metal filtreler daha dayanıklıdır, yalnızca kullandıktan sonra sterilize etmeniz gerekir. Kahvenin tadı daha yoğun ve dolgundur.
Yani, hangisi daha iyi? En iyi seçenek, yaşam tarzınıza, günlük rutininize ve tat tercihlerinize bağlı olacaktır. Filtreye ek olarak, kahvenin nihai sonucunu etkileyen diğer faktörleri de hesaba katın: tahıl kalitesi, öğütme, teknik, doğru kahve ve su oranı, kullanılan ekipman.
Ardından enfes bir filtre kahvenin nasıl hazırlanacağını detaylandırıyoruz!
HAZIRLANMA ZAMAN
HAZIRLIK
Filtreyi dökme konisine yerleştirin. Filtrenin koninin şekline ve boyutuna uyup uymadığını kontrol edin. Koniyi bardağa yerleştirin.
Filtre Kahvede Kaç Mg Kafein Vardır?
Filtre Kahvenin Besin Değerleri
Filtre Kahvenin Tadı Nasıldır?
Harika bir demleme yöntemi ararken, kahvenizin ne kadar iyi sonuçlanacağını da bilmek isteyeceksiniz. Peki filtre kahvenin tadı daha mı güzel? Diğerlerinden daha mı iyi?
Filtre kahveyi neyle karşılaştırdığınıza bağlı. Ama bir bütün olarak, filtre kahvenin tüm kahvelerden daha lezzetli olduğunu söyleyebiliriz. Filtre kahve, kahve çekirdeğinin sahip olduğu her şeyi serbest bırakmasını sağlar ve çok lezzetli bir kahve haline dönüşür.
Aynı zamanda mümkün olan en temiz (artıksız) kahve fincanıdır ve bundan çok memnun kalacağınızı düşünüyoruz.
Filtre kahveler, tatlı, neredeyse temiz bir tada sahip hassas bir demleme oluşturur. Asit seviyesi daha yumuşaktır, bu da onu karmaşık ama içimi kolay hale getirir.