Çikolatalı ekmek, çikolatalı croissant… Farklı isimlerle duyduğumuz bir pastane tatlısı olan Pain au Chocolat, kat kat açılıp katlanarak hazırlanan özel bir hamurun arasına çikolata konması ve pişirilmesi ile yapılan bir tarif. Hamurlu bir tatlı olduğu için sağlıklı beslenmek denince akla ilk gelen tatlılardan değil elbette! Ancak arada kaçamak olarak yapılabilecek, ancak orijinal croissant kadar da vakit almayacak bir tarif yaratırken, bir de rafine şekersiz ve probiyotik olsun istedik. Çok mu istedik? Belki de evet, ama ortaya çok lezzetli bir tarif çıktı. Okumaya devam et!
Croissant hamuruna çok benzeyen milföy hamurları, neredeyse çoğu ülkede dondurulmuş olarak satılıyor ve çoğu kişi için tam bir kurtarıcı malzeme. Tek yapılması gereken dondurucudan çıkarıp 5-10 dakika çözülmesini beklemek.
Peki içine ne koyacağız? Çikolata yerine hileli bir malzememiz var: Fropie Probiyotik Bar. İçlerindeki hurma ve kakao sayesinde çikolatayı aratmayan bir tada ve kıvama sahipler. Üstelik içlerindeki farklı kuruyemişler, kattıkları gevrek aromalar ile yeni bir boyut getiriyorlar. Bademli, Brezilya cevizli, yer fıstıklı veya kajulu seçeneklerden dilediği kullanabilirsin.
Peki ya probiyotik? Probiyotikli croissant mı olur? Fropie ile olur! Probiyotik barlarımızın içine Ganeden BC isminde çok dayanıklı probiyotikler koyuyoruz. Bu probiyotikler, çok yüksek dereceye kadar bozulmuyorlar ve sen barlarımızı yiyene kadar da faydalarını içlerinde saklıyorlar. Bu sebeple, 180 derecede pişirdiğimiz Pain au Fropie’lerimiz hala probiyotik özelliklerini koruyorlar.
Denemeye ne dersin? Haydi başlayalım!
Malzemeler
Tarif
İlave şekersiz probiyotik Pain au Fropie’lerin hazır! Tarifi denersen #FropieTarif ile bizi sosyal medyada etiketlemeyi unutma!