Ferahlatıcı ve Probiyotik Bir Kombucha Kokteyli: Fojito

Ferahlatıcı ve Probiyotik Bir Kombucha Kokteyli: Fojito

Kokteyl sever misin? Alkollü veya alkolsüz, kokteyl kelimesi duyulunca bile kulağa hoş gelen ve insanı ferahlatan bir etkisi yok mu?

Bize göre soğuk içecekler sadece yaza, sıcak içecekler sadece kışa has değildir. Bir yaz sabahı sıcak bir aromatik, taze demlenmiş kahveye her zaman yer olduğu gibi, bir kış günü de soğuk, ferah bir içeceğe her zaman kapımız açıktır!

Peki neyden bahsediyoruz? Kombuchalı bir kokteylden. Kombucha, içerdiği bolca probiyotik ve hafif tatlı, kendine has aroması ile zaten tek başına bile sağlıklı bir kokteyl gibi. Zira yapım aşaması günler sürüyor ve her bir şişe fermentasyon sürecinden geçiyor.

Biz de kendi mutfağımızda yaratıcılığımızı konuşturup, kombuchanın kendine has tadına eğlence katmaya çalıştık ve ortaya -kendi koyduğunuz isim ile- Fojito’yu çıkardık.

Kokteyl meraklılarına Mojito’dan çağrışım yapacaktır. Nitekim bu isim tesadüf değil! Taze nanenin ferahlatıcı aroması ile Granny Smith yeşil elmanın ağız sulandırıcı ve ekşimtrak tat dokusu bir araya gelir de, biz bunu Fropie Naneli Kombucha’mızla birleştirmez miyiz?

5 dakikada orijinal bir içecek tarifi denemek istersen, tarifimiz aşağıda!

Malzemeler

  • 1 şişe Fropie Naneli Kombucha
  • 1 adet misket limonu
  • Opsiyonel: 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım yeşil elma
  • 5-6 adet nane

Tarif

  • Misket limonunu sık.
  • Sıktığın limonun suyu ve balı, bal eriyene kadar karıştır.
  • Ballı karışımı kombuchanın içine ekle.
  • Naneleri doğra veya tadının ortaya çıkması için havanda biraz döv.
  • Nane yaprakları ve ince dilimlediğin yeşil elmaları, kombucha karışımının içine ekle.
  • Tüm tatların birbirine geçmesi için 5 dakika bekle.

Afiyetle iç! Tarifi denersen sosyal medyada #FropieTarif ile bizi etiketlemeyi unutma!