Filtre Kahve:
Genellikle filtre kahve makinelerinde filtre kağıdı konulduktan sonra üzerine konulan kahveye sıcak suyun ilave edilmesi sonucu kahvenin filtre kağıdından damıtılmasıyla elde edilir.
Demleme Metodu: 92-95 C’deki 1 litre suya karşılık 60 gramlık orta kalınlıkta öğütülmüş kahvenin 5-7 dk demlenmesi ile elde edilir.
Demleme Süresi: 5-7 dakika
Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Kullanacağınız kahve çeşidine bağlı olarak sert olmayan, zengin lezzette bir kahve elde edersiniz.
Yapım Kolaylığı: Kolay
Espresso:
Demleme Metodu: Espresso makinesinde 92-93 C’deki 30 ml suyun 18 gram ince öğütülmüş kahveden 25-30 sn boyunca süzülmesi sonucunda oluşur.
Demleme Süresi: 25-30 saniye
Öğütme Türü: İnce öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Espresso güçlüdür, keskindir ve lezzetlidir (acı olmamalı).
Yapım Kolaylığı: Makinenize bağlı olarak değişiklik gösterir. (Manuel makinelerde daha zor iken, otomatik olanlarda daha kolaydır.)
French Press:
Demleme metodu: 95 C’deki 360 ml suyun 22 gram kalın öğütülmüş kahve ile 5 dakika boyunca demlenmesi sonucunda elde edilir.
Demleme Süresi: 5 dakika
Öğütme Türü: Kalın öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Kullanacağınız kahve çeşidine bağlı olarak sert olmayan, zengin lezzette bir kahve elde edersiniz.
Yapım Kolaylığı: Kolay
Moka Pot:
Demleme metodu: İnce öğütülmüş 22 gram kahvenin 80-85 C’deki 300 ml su ile 3 dakika boyunca moka pot aletinde pişirilmesiyle elde edilir.
Demleme Süresi: 3 dakika
Öğütme Türü: İnce öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Espresso tadına ve aromasına yakın bir kahve elde edersiniz.
Yapım Kolaylığı: Orta
V60:
Demleme metodu: 94 C’deki 300 ml suyun 18 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile V60 ‘nin ağzına yerleştirilen filtre kağıdından 3 dakika boyunca yavaşça süzülmesi ile elde edilir.
Demleme Süresi: 3 dakika
Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Aromalı ve lezzetli bir kahve elde edersiniz.
Yapım Kolaylığı: Orta
Chemex:
Demleme metodu: 95 C’deki 300 ml suyun 22 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile Chemex’in ağzına yerleştirilen filtre kağıdından 3 dakika boyunca yavaşça süzülmesi ile elde edilir.
Demleme Süresi: 3 dakika
Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Chemex filtreler diğer damlatma aparatlarının filtrelerinden %30 daha kalındır. Bu daha zengin lezzette kahve elde edeceğiniz anlamına gelir.
Yapım Kolaylığı: Orta
Aeropress:
Demleme metodu: 92-94 C’deki 180 ml suyun 18 gram orta kalınlıkta öğütülmüş kahve ile Aeropress aletinde 2 dakika süresince basınçla birlikte yavaşça süzülmesi ile elde edilir.
Demleme Süresi: 2 dakika
Öğütme Türü: Orta kalınlıkta öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Saf ve zengin bir lezzeti vardır. Daha az asidite
Yapım Kolaylığı: Kolay
Cold Brew:
Demleme metodu: 1 litre suyun içine yaklaşık 65 gram kalın öğütülmüş kahveyi bir bezin veya süzgecin içine koyarak ekleyin. 12-20 saat arası bir süre boyunca demlenmeye bırakın.
Demleme Süresi: 12-20 saat
Öğütme Türü: Kalın kalınlıkta öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Yoğun, lezzetli, özgün ve yumuşak bir kahve. Sıcak kahveye göre daha az asidik bir lezzet.
Yapım Kolaylığı: Kolay
Avantajları: Daha az kafein, daha fazla antioksidan, daha az acılık ve elbette özgün bir tat.
Cezve (Türk Kahvesi):
Demleme metodu: 7 gr kahvenin 70 gr su ile cezvede pişirilmesiyle elde edilir. Oda sıcaklığındaki su ile kahve iyice karıştırılıp, cezve ocağın üzerine yerleştirilir ve köpükler yükselmeye başlayınca cezve ocaktan alınarak kahve servis edilir.
Demleme Süresi: 2-2,5 dk
Öğütme Türü: Çok ince öğütülmüş kahve
Demleme sonucu: Yoğun, lezzetli ve özgün bir kahve
Yapım Kolaylığı: Kolay
Avantajları: Nitelikli Dünya Kahveleri kullanarak yapacağınız Türk Kahvesi’nden alışılagelmişin dışında çok özgün, lezzetli bir tat ve aroma elde edebilirsiniz.